Marcel Štefančič, jr

 |  Mladina 51  |  Kultura  |  Film

Prvi jok

Le premier cri, 2007 Gilles de Maistre

zadržan

Prvega otroškega joka v kvazihigienskem new-age dokumentarcu Prvi jok ne slišimo: ženska namreč rodi naravno, pod vodo, ob rahli asistenci delfina, ki jo »magično« treplja po trebuhu. Tega otroka je prinesel delfin, ne pa štorklja. Prvi jok, himna naravnemu porodu, je v popolni rimi s tezo tipa, ki je te dni oznanil, da ženske ne bi smele rojevati v bolnišnicah, ker niso pacientke. Prvi jok prepotuje svet (Azija, Afrika, Eskimoland ipd.) in različne verzije naravnega poroda, da bi dopolnil to tezo: »Ženska ni mašina in otrok ni produkt.« Pri tem kakopak najde vse idealne sončne zahode, toda pozabi, da mnoge ženske rojevajo daleč od idile in da si želijo, da bi bil seks obenem že tudi porod.
(posebni angažmaji)

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.