Goran Kompoš

2. 7. 2009  |  Mladina 26  |  Kultura  |  Plošča

Zlatko Kaučič: Koncerti ob 30-letnici

2009, Splasc(H)

+ + + + +

Naš najzanimivejši jazzovski glasbenik je praznovanje 30-letnice svojega ustvarjanja lani zaznamoval s številnimi koncerti po Sloveniji (in širše). Trije od teh koncertov so te dni luč sveta ugledali v obliki trojnega albuma, z njim pa smo dobili izvrsten vpogled v raznolikost Kaučičevega (tolkalskega) izraza. Izraza, ki ga je v dolgih letih tudi ob boku številnih najvidnejših sodobnih jazzov-skih in objazzovskih glasbenikov sestavil v svoj prepoznaven, vedno zvedav zvok. Glavni presežek novega albuma je prav Kaučičev prefinjen občutek za sooblikovanje smiselnega zvočnega toka. Seveda sta poslušanje in reagiranje dva ključna elementa v svobodnoimproviziranih muzikah, a glasbeniki - tudi tisti najbolj cenjeni - se v raznolikih formacijah pogosto oklepajo svojega prepoznavnega, izdelanega besednjaka.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.