Marcel Štefančič, jr.

 |  Mladina 30  |  Kultura  |  Film

Policaj

Sarah Polley Sylvester Stallone, Robert De Niro, Harvey Keitel, Ray Liotta

/media/www/slike.old/mladina/dvdpolicaji.jpg

 

Ko se je Sylvester Stallone pogledal v ogledalo, hočem reči, v Dredda, Profesionalca in Svetlobo, je bil videti le še kot karikatura kakega stripovskega junaka. Ni bil več zadovoljen. Sly je ugotovil, da je dovolj control-frikovske arogance in mačističnega testosterona in da potrebuje nekaj povsem drugega, novega: resno dramsko vlogo. A la Rocky. Naivni, nepokvarjeni, malce retardirani nobody, ki ga vsake toliko časa nekdo prebuta. In če je Robertu De Niru uspelo z vsemi odvečnimi kilogrami prepričati, da je v Scorsesejevem Pobesnelem biku ljudi pravi psihološki lik, potem ni nobenega razloga, da bi recept metal skozi okno - tudi sam se bo zredil za 20 kg. Toda ne bo boksar, ampak policaj. Pa spet ne policaj v New Yorku, pri kaki napol supermanski diviziji, ampak na drugi strani reke, v dolgočasnem, inferiornem, neperspektivnem New Jerseyju, kjer se skorumpirani policaji ne zadovoljijo le s tem, da formirajo alternativni ekonomski sistem, ampak formirajo svojo tajno državo, in kjer se zberejo tudi vsi Scorsesejevi igralci - Robert De Niro, Harvey Keitel, Cathy Moriarty in Ray Liotta.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.