Morilca osamljenih src

Todd Robinson John Travolta, Salma Hayek, James Gandolfini, Jared Leto

/media/www/slike.old/mladina/dvdmorilca_osamljenih_src.jpg

 

Ray (Jared Leto) in Martha (Salma Hayek) sta morilca, serijska morilca. Ray s pomočjo malih oglasov zapeljuje bogate vdove, ki jih Martha - vsa ljubosumna, histerična, posesivna, razrajcana, nenasitna - potem pobija, toda pobijanja so tako brutalno naturalistična in tako šokantno nenadna, da izgledajo kot eksekucije - kot prizori iz vojne. Ray in Martha izgledata kot dementna outsiderja, ki sta našla svoj Irak. In če pomislite na dementni razkorak med »ljubeznijo«, v imenu katere je Bush svoje vojake poslal v Irak, in klavnico, v katero se je posledično prelevil Irak, lažje razumete, zakaj Martha pravi, da pobijata iz ljubezni - da torej z Rayem pobijata zato, ker se ljubita in ker nočeta, da bi kaj prišlo med njiju. Ali lahko človek bolj ljubi? Elmerja C. Robinsona in Charlesa Hildebrandta, detektiva z Long Islanda, ki skušata razvozlati perverzne, sociopatske umore »osamljenih src« in ki ju igrata melanholični John Travolta in brezkompromisni James Gandolfini, imata o tem ločeno mnenje, toda zlagoma ju »primer« tako obsede, da imate pri Gandolfiniju občutek, da bi raje igral Raya, pri Travolti pa, da bi raje igral Martho, ki se ima za »najbolj vročo prasico vseh časov«.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.