Marcel Štefančič, jr.

 |  Mladina 43  |  Kultura  |  Film

Nore na denar

Callie Khouri Diane Keaton, Katie Holmes, Queen Latifah, Ted Danson

/media/www/slike.old/mladina/dvdnore_na_denar.jpg

 

Bridget (Diane Keaton) in Don (Ted Danson) sta dobro situirani vseameriški zakonski par - hiška v ugledni soseski, višji srednji razred, dva otroka, non-stop šoping, krediti. Don ima dobro službo - Bridget je hausfrau. Toda ko Dona odpustijo, doživita svoj mali shock & awe. Ker alternativ ni, se Bridget zaposli kot snažilka v zvezni banki za rezerve. Toda komedija Nore na denar ni le neuradni rimejk Norčij z Dickom in Jane, ampak tudi uradni rimejk britanskega TV filma Hot Money (2001), v katerem tri snažilke sklenejo, da bodo oropale Bank of England, to pa tako, da bodo odpisane bankovce, ki naj bi jih uničili, odnašale iz banke - pod spodnjimi hlačkami. Tudi Bridget v banki spozna dve bejbi, vitko Jackie(Katie Holmes) in Nino, ki jo igra Queen Latifah, kar je dobro - Queen Latifah ima namreč velike spodnje hlačke. Punce si verjetno brechtovsko mislijo: kaj je rop banke v primerjavi z ustanovitvijo banke? Je rop banke sploh zločin - in hej, kdo je žrtev, če oropaš denar, ki je bil itak namenjen uničenju, in če hočeš z denarjem, ki je bil namenjen uničenju, banki odplačati kredite? Logično: film, ki ga je režirala Callie Khouri, scenaristka Thelme & Louise in režiserka chick-flica Božanske skrivnosti, je posnet po resnični zgodbi.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.