Vnovič v Bridesheadu

Julian Jarrold Matthew Goode, Hayley Atwell, Ben Whishaw, Emma Thompson, Michael Gambon, Greta Scacchi

/media/www/slike.old/mladina/dvd27vnovic_v_bridesheadu.jpg

 

Film Vnovič v Bridesheadu, posnet po klasičnem romanu Evelyna Waugha, ni niti zdaleč tako dolg kot slovita istoimenska miniserija (1981), posneta po istem romanu, toda ne izmakne se mu noben detajl, nobena finesa, nobena replika in noben kostum. Pač tipično briljantna britanska kostumska adaptacija, v kateri je manj vedno več, v kateri kostumi vedno povejo več kot tisoč besed, v kateri tišine vedno povejo več kot tisoč kostumov in v kateri niti vsi kostumi in vse tišine ne morejo skriti frustracij, razredne rezerviranosti, emocionalne distanciranosti in zatrtih spolnih preferenc, ki kipijo pod finim, uglajenim, kultiviranim naličjem junakov, tokrat treh, nižjeslojnega Charlesa Ryderja (Matthew Goode), aristokratskega Sebastiana Flyta (Ben Whishaw) in njegove sestre Julie (Hayley Atwell), ki se sprijateljijo in potem čakajo le še na priložnost, da pobegnejo zategnjenosti Oxforda in posestva Flytovih, toda v Benetkah dobijo več, kot so iskali - in obenem ravno dovolj, da bo njihova nostalgija vedno dober, heretičen, telegeničen pop.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.