Grega Repovž

15. 2. 2007  |  Mladina 6  |  Uvodnik

Površnost in otipljivost

Problem Slovenije in slovenske politike ni politično konzervativna vlada, ampak vlada, ki ima tudi več kot dve leti po prevzemu oblasti sistematično enostranski odnos do vsakega problema in ki vsak problem definira skozi osebe, ki se v razpravi znajdejo. Nujna sestavina vsake aktualne razprave je takojšnja omejitev na nekaj točk, ki jih je mogoče zagovarjati z jasnimi, jedrnatimi in stereotipnimi formulami. In tako se potem zgodi, da poslanec vladajoče stranke Dimitrij Kovačič v Odmevih tarna, kako ne podpira javnosti premoženja funkcionarjev - ne da bi se zavedal, da je zakon, ki je to uvedel, podprl tudi sam in da je to ureditev uvedla prav njegova koalicija. Ker takrat, ko se je zakon sprejemal, vladajoča koalicija (in z njo Kovačič) pred očmi ni imela nikogar in nič drugega kot vodjo protikorupcijske komisije Draga Kosa. Namen zakona je bila pač odstranitev Kosa. Drugače povedano: zaradi zanje moteče osebe so bili pripravljeni sprejeti katerikoli zakon - in danes se čudijo, kaj so sprejeli.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €