Marcel Štefančič jr.

15. 11. 2013  |  Mladina 46  |  Kultura  |  Film

Spopad na plesišču

Battle of the Year, 2013
Benson Lee

Dream Team.

Vsi živijo na račun Amerike. Američani res nimajo sreče. Izumijo nekaj velikega, potem pa jim to takoj drugi ukradejo. Vsaj tako pravi Spopad na plesišču.

Američani so izumili hip hop, toda zdaj niso več kralji hip hopa, saj svetovnega pokala hip hop skupin že leta ni osvojila ameriška hip hop skupina, zato ameriški tajkun poseže po starem receptu, ki pa vedno vžge: najame propadlega, zapitega trenerja hip hopa (Josh Holloway), ki potrebuje odrešitev in drugo priložnost, ta pa potem nabere trop uporniških outsiderjev, ki potrebujejo drill in talilni lonec, da bi lahko postali team. In že je ta dream team, ki bi lahko dobil vojno, na poti v Francijo, na Bitko leta, toda film, ki slavi ameriško upravičenost do prvega mesta, je dolg in – ko ni hip hopa – dolgočasen. Za sodobne mjuzikle velja to, kar velja za dirkaške in drkaške filme: ko ni akcije, umrejo.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.