N'toko

N'toko

16. 5. 2014  |  Mladina 20  |  Žive meje

Idiot

Vsi okoli mene delajo precej več kot osem ur na dan in ne čakajo na nikogar. Še več, prepričani so, da so za svojo situacijo krivi sami in da morajo tudi sami vse rešiti.

Ah, volitve, končno ste spet tu! Predvolilni čas je zame nekakšno postno obdobje, 40 dni burnih razprav o tem, zakaj se mi zdi pomembno spremljati politiko in voliti. Že vnaprej vem, da moje besede ne bodo kaj dosti vplivale na nevernike, a vseeno pridigam o volilni dolžnosti z vnemo novega spreobrnjenca. Morda sem v svoji fanatičnosti postal že nekoliko odtujen, zato sem se letos misijonarskega dela lotil nekoliko drugače; poskušam se vživeti v kožo nevolilcev in poslušati njihove zgodbe. Zanima me namreč, kakšen je svet nepolitičnih ljudi, za katere država ne obstaja in se vsa stvarnost odvija le v njihovih zasebnih svetovih.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

 • Tone Rački, Ljubljana

  Idiot

  N´toko, katerega kolumno redno z zanimanjem preberem, se že v dveh kolumnah zapored čudi, kako je mogoče, da so nekateri njegovi prijatelji tako družbeno neaktivni in zaverovani sami vase. Zadnjo je naslovil kar z Idiot, z izrazom, s katerim so antični Grki označevali ljudi, ki so se brigali le zase. Danes bi morali to besedo prevajati z ignorant ali s čim podobnim, vsekakor pa ne gre za nerazumne ljudi, na... Več