Marcel Štefančič jr.

26. 6. 2015  |  Mladina 26  |  Kultura  |  Film

Ted 2

Ted 2, 2015
Seth MacFarlane

Nevidni ljudje.

Holivudske komedije so polne vicev o tičih. Ted 2, nadaljevanje presenetljivega politično nekorektnega hita, je dolg vic o tičih, tako rekoč sarkastična parodija holivudskih vicev o tičih, preden ne postane film o boju za državljanske pravice in parada ponosa. Ted, medvedek z glasom Setha MacFarlana, in Tami-Lynn (Jessica Barth) se poročita, toda leto kasneje sta si že v laseh – kot zakonca Rose.

Ker jima rečejo, da bi njun zakon lahko rešil otrok, se skuša Ted – ob asistenci Marka Wahlberga – dokopati do kvalitetne sperme, kar pa je brez haska: Sam Jones, nekdanji Flash Gordon, ima prešibko spermo, nogometni zvezdnik Tom Brady ne pusti, da bi mu ga med spanjem zdrkala, sam Wahlberg pa po drkanju v “banki sperme” izgleda le kot Mary iz Nore na Mary. Posvojitev? Ni šans: oblasti namreč ugotovijo, da Ted sploh ni oseba, ampak le lastnina, da je bil torej kupljen kot nekoč sužnji (kot Kunta Kinte v miniseriji Korenine), zato izgubi vse državljanske pravice – in pristane kot nova Hasbrojeva ideja za igračo. Ted 2 – nasprotnik vojne proti mamilom in genetskega inženiringa – je popolni odfuk vulgarnih politik, ki ustvarjajo nevidne ljudi, ilegalce brez pravic.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.