Marcel Štefančič jr.

5. 5. 2017  |  Mladina 18  |  Kultura  |  Film

Kako biti latino ljubimec

How to Be a Latin Lover, 2017, Ken Marino

zadržan

Trumpovski humor.

Kako biti latino ljubimec je tipična holivudska moralka, preoblečena v vulgarno farso, v kakršni bi pred petnajstimi ali dvajsetimi leti igral Rob Schneider, alias Deuce Bigelow: Moški žigolo. Kot veste, je imel pravico in dolžnost tešiti le ženske, ki jih bije bodisi abnormalna teža, Tourette, gigantizem, invalidnost ali pa kronična narkolepsija. Če ga ne bi bilo, se ne bi nič spremenilo. Tokrat ga nadomešča Maximo, patetični mehiški žigolo, ki ga igra Eugenio Derbez, mehiški megazvezdnik (Navodila niso vključena): Maximo je delal vse, da mu ne bi bilo treba delati, zato se je poročil z veliko ribo, »sugar mamo«, zelo bogato, a tudi precej starejšo Američanko (Renée Taylor), toda 25 let kasneje se še vedno zbuja ob njej – stari, povešeni, zgubani, neprivlačni, komaj še živi, napol mrtvi. Trump bi se krohotal! Prav mu je, mehiškemu parazitu – hotel je živeti na lepe oči, povsem zastonj, in se šlepati na našo socialno državo, a ni vedel, da je le še staro, zastarelo, napol mrtvo kljuse!

Tudi nadaljevanje bi prikimalo Trumpovemu krohotu: Maximu namreč še to napol mrtvo »sugar mamo« spelje mlajši moški! In ker ostane brez prebite pare, se je prisiljen zateči k sestri (Salma Hayek), ki je že leta ni niti povohal, njenemu sinku, za katerega je mislil, da je deklica, in pravim vrednotam – no, k družinski vzgoji. Tale komedija vzame stereotip (Mehičani so le služabniki in vrtnarji Američanov), ga napihne (Maximo je žigolojski »vrtnar« bogate Američanke), potem pa ga spusti v zrak, da bi se lažje rokoval s Trumpom (Mehičane lahko odreši le trdo delo), zato ne preseneča, da vključuje tudi trumpovsko posmehovanje starejšim ženskam (spomnite se Trumpovega posmehovanja Hillary) in invalidom (spomnite se Trumpovega posmehovanja invalidnemu reporterju New York Timesa, žrtvi artrogripoze, hude gibalne motnje). Čakajte, da se rokuje z Raquel Welch.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.