MLADINA Trgovina

Boštjan Napotnik  |  foto: Uroš Abram

30. 6. 2017  |  Kultura

Ana Roš

Najboljša kuharica na svetu

Za ta intervju smo se v Selu pri Kobaridu postavili v vrsto za CNN, ki o Ani Roš pripravlja daljšo reportažo, za največji brazilski finančni časopis in za agencijo Associated Press. Nekaj dni prej je na dvodnevni press turneji v Budimpešti, Švici in Nemčiji dala 25 intervjujev. Vprašanje, »Kako je biti najboljša kuharica na svetu?«, je v zadnjem času slišala skoraj tolikokrat kot vprašanje, »Ali je mogoče pri vas do konca poletja dobiti še kakšno prosto mizo?« Mi je nismo vprašali nič od tega. Z globalno zvezdnico sodobne vrhunske kuharije, ki je na ti z liki, kot so Rene Redzepi, Elena Arzak in Massimo Bottura, se pač lahko pogovarjaš bolj zanimive reči.

Že prej se je v Hiši Franko dogajalo marsikaj – tu je kuhal Mauro Colagreco, prihajali so tvoji prijatelji iz globalnega alter kuharskega krožka Cook it Raw … Ampak v zadnjem letu se dogaja toliko, kot se verjetno prej nikoli ni. Kaj je bila – seveda poleg ponovljene ocene izjemno v našem Konzumu – velika točka preloma. Netflix?

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.