Bernard Nežmah

 |  Mladina 40  | 

Volitve kot debatni večeri

Soočenja med tekmeci, pri katerih gledalci ne vedo, kdo bo s kom paktiral po volitvah, vragolije državnega predsednika in kandidat za Nobelovca obtožen finančnih prevar.

© Tomo Lavrič

Slovenske volitve postajajo čedalje bolj podobne nekdanjim volitvam delegatov. Ameriški volilci izbirajo med obljubami in gestami demokrata Gora in republikanca Busha, mlajšega, na Hrvaškem so pozimi izbirali med HDZ-jem in opozicijsko šestorko, Srbi med Miloševićevim režimom in opozicijsko zvezo Koštunice, na Nemškem med Kohlovo in Schroederjevo linijo. Med kom pa izbirajo slovenski volilci? Med 11 strankami, od katerih je 7 serijoznih, ki se vse razen dveh kažejo, kot da nastopa vsaka zase. Nemogoča izbira, saj pred volilcem nista dve politiki, dvoje obljub, dva programa. Namesto jasnih političnih obljub in napovedi konkretnih zakonov lahko po mili volji posluša paleto raznoraznih političnih mnenj, ki debatirajo v studiju.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: