Matevž Krivic

9. 6. 2005  |  Mladina 23  | 

Zbita je krsta za neodvisno RTV

Prva vaja opozicije v pravi obstrukciji, toda Janšev valjar melje brez razmišljanja

Pred mesecem dni sem na tem mestu enkrat že zapisal, da je minister Simoniti vsaj pri predlogu zakona o RTVS pokazal tako borne sposobnosti, "da si nasprotniki Janševe vlade nasploh in njenega zakona o RTVS še posebej lahko samo želimo, da ga kljub popolnemu fiasku s tem zakonskim predlogom ja ne bi odstavili in nas s tem prikrajšali za nadaljnje zabavne epizode na poti do dokončne uzakonitve tega zakonskega skrpucala (katerega duhovni oče je sicer Branko Grims ... itd.)" - in danes, dan po sredini maratonski obravnavi 113 amandmajev k 53 členom zakonskega predloga v pristojnem parlamentarnem odboru lahko to samo ponovim. Ne preveč na glas, morda, da ne bi v Janševem taboru komu - poleg rok za dvigovanje in jezika za ponavljanje "zapovedanih neumnosti" - le začeli delati tudi možgani in bi namesto ubogega Simonitija in samega sebe prepolnega Grimsa vendarle postavili na čelo svojega napada na "trdnjavo RTVS" kakšnega bolj kredibilnega politika, ki bi znal še kaj več kot le v nedogled ponavljati puhlice o "Kocijančičevi RTV" in se smešiti s sprenevedanjem, da bodo od politične večine določeni upravljalci RTVS politično neodvisni in nepristranski.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €