Goran Kompoš  |  foto: Miha Fras

20. 5. 2016  |  Mladina 20  |  Kultura  |  Dogodki

Mavrična subverzija

Kultna zasedba Psychic TV v psihedelični rockovski različici

P-Orridge (levo) je v izjemni formi in le upamo lahko, da nas bo še obiskal

P-Orridge (levo) je v izjemni formi in le upamo lahko, da nas bo še obiskal

Glasbenike, ki bi imeli z občinstvom tako neposreden stik, kot ga ima kultni večstranski kreativec, provokator in glasbeni genialnež Genesis P-Orridge, lahko preštejemo na prste ene roke. Ko je ob sprva precej medlem odzivu slovenskega občinstva, ki ga je v torek pričakalo v Kinu Šiška, nekaj na pol momljal sebi, na pol občinstvu, se je zdelo, da je vsega skupaj precej naveličan. Za njim je vendarle štirideset let intenzivnega nastopanja (z nekaj premori). A tisti, ki smo ga že prej videli v živo, smo vedeli, da je to preprosto njegov slog. Nobenega pretvarjanja ali vljudnostnega leporečenja. Le (brutalna) iskrenost, s katero marsikoga, ki prvič obišče kakšen njegov koncert, verjetno obda z občutkom nelagodja. Toda to nelagodje se iz minute v minuto vse bolj spreminja v željo, da bi po koncertu z njim poklepetali. Recimo o legendarnem umetniku Williamu S. Burroughsu ali pa o ... vremenu.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.