Izak Košir

 |  Mladina 23  |  Kultura  |  Dogodki

Razstavi v Novi Gorici in Piranu

Odprtje 05/06

Erik Lovko: Cesar (1999)

Erik Lovko: Cesar (1999)

V Mestni galeriji Nova Gorica bodo ob 19. uri odprli razstavo Uršule Berlot z naslovom Telesni razlom/Bodyfraction. Umetnica že od svojih ustvarjalnih začetkov združuje zanimanje za likovno in ontološko prosojnost z raziskovanjem meja med organskim in anorganskim, vidnim in zakritim. Že več kot pol desetletja tematizira človeško telo, njegov skriti del, ki so ga vizualizirale sodobne tehnologije. V Mestni galeriji Piran pa bodo uro kasneje, ob 20. uri, odprli razstavo Erika Lovka z naslovom Mož in sonce. Lovko sodi med tiste primorske umetnike, ki prepričljivo predstavljajo mediteranski pol slovenske umetnosti. S svojim širokim ustvarjalnim opusom je opazno zaznamoval tokove sodobne umetnosti v domačem in tudi mednarodnem prostoru.

Luka Prinčič: Rizo- sfera, Steklenik

09/06 ob 20.00

Zvočni dogodek, na katerem bo nastopil elektronski umetnik Luka Prinčič, poteka v okviru razstave 8-kanalne zvočne instalacije Rizosfera, ki bo razstavljena v Stekleniku od 6. junija do 18. septembra. Proces nastajanja 8-kanalne kompozicije in žive izvedbe se ukvarja z vprašanji o vzniku distribuiranega mišljenja v rastlinskem svetu. Namesto uporabe mapiranja in terenskih posnetkov je pričujoče delo nastalo z izpisovanjem čustvenih odzivov na informacije in predvidevanja o dogajanju v neposredni okolici korenin v obliki digitalne sinteze zvoka. V kompoziciji prevladuje večinoma abstrakten sintetičen zvočni tok.

ReCover feat. Sanja Mlinar Marin, Kavarna Slamič

11/06 ob 19.30

Na otvoritvenem koncertu poletnih glasbenih večerov na terasi ljubljanske Kavarne Slamič bosta nastopili zasedba ReCover (Miha Hawlina, saksofon, Davor Herceg, klavir, Goran Rukavina, bas, Žiga Kožar, bobni) in vokalistka Sanja Mlinar Marin. Izkušeni glasbeniki, ki ritme skupaj preigravajo že več let, bodo tradicionalno postregli s funkom in soulom.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.