Izak Košir

 |  Mladina 30  |  Kultura  |  Dogodki

Nina Dragičević: Ekstenzije užitka, Odprti oder Ljubljana

25/07 ob 19.00

Nina Dragičević

Nina Dragičević

Nina Dragičević se z zvočno instalacijo Ekstenzije užitka poglobi v zmožnosti zvočnosti ne le kot načina za izražanje užitka, pač pa kot aktivnega agenta užitka. Dve telesi zapustita zasebno, vstopita v javno in vpleteta poslušalke in poslušalce. Ali je užitek resnično romantičen, senzualen, potekajoč občutek, kot je razumljen v konvencionalnem pojmovanju? Ali pa je bolj točka raztelešenja in destrukcije v najbolj konstruktivnem smislu kot tudi nosilec neubesedljivih posledic, ki izidejo natanko iz njegove zvočnosti? Ali ni v tem pogledu ključno vedeti, da je komponistka užitka ženska, morda dve ženski? Ta vprašanja se porajajo in obravnavajo z zvočno instalacijo, za katero boste potrebovali obvezno rezervacijo na pr@cityofwomen, saj je število vstopnic omejeno.

Definitivno: RecycleMan, Dacho, Vazz, Letni vrt Gala hale

25/07 ob 19.00

Letni vrt Gala hale na Metelkovi bodo v soboto popestrili RecycleMan (eks Dalaj Eegol, eks Ali En), član zasedbe Matter Dacho ter raper Vazz (Mark Jacob Cavazza). Po NIJZ je občinstvo omejeno na 150 ljudi, organizatorji pozivajo obiskovalce, naj pridejo »urejeni pandemiji primerno«. Vstopnina je štiri evre, če bo slabo vreme, pa bodo dogodek prestavili.

Narisani Narat: Boštjan špila, Izar riše, nuff said.

26/07 ob 21.30

Kinotekin amfiteater na muzejski ploščadi bosta tokrat zapolnila glasbenik in filozof Boštjan Narat na kitari in vokalu ter ilustrator Izar Lunaček na ad hov ilustracijah odpetih šansonov. To bo eden od dogodkov v poklon letu stripa v Franciji, v tradiciji francoskega stripovskega koncerta. Vstopnine ni.

Boris Beja: 45. ura, UGM Studio Maribor

24/07 ob 19.00

V UGM Studiu Maribor bodo ob 19. uri odprli multimedijsko instalacijo Borisa Beje z naslovom 45. ura, v kateri izhaja iz osebne izkušnje obiskovanja baletnih ur za začetnike. S primarnimi vajami ob drogu v vadnici z ogledali je dve leti spoznaval osnove baletnega jezika. Zadnjo, 45. uro je ohranil na videozapisu.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.