Izak Košir

 |  Mladina 13  |  Kultura  |  Dogodki

Pozor, kultura

Izbor dogodkov na spletu

Le zaljubiti se ne smemo

Le zaljubiti se ne smemo
© Peter Giodani

Le zaljubiti se ne smemo, www.tretjioder.si

08/04—11/04

Na spletni platformi Tretji oder (www.tretjioder.si) je bila pred nekaj dnevi premiera drame hrvaškega avtorja Ivorja Martinića z naslovom Le zaljubiti se ne smemo, v kateri se avtor sprašuje, ali imamo pravico do spremembe, čeprav z njo prizadenemo svoje bližnje. V predstavi, ki jo je v produkciji Mestnega gledališča ljubljanskega na oder postavil Alen Jelen, igrajo Boris Ostan, Bernarda Oman, Iva Krajnc Bagola in Lara Wolf, režiser spletnega prenosa pa je Klemen Dvornik. Ponovitve bodo 8., 9. in 11. aprila.

Najraje bi se udrla v zemljo, Facebook

02/04 ob 19.30

Najraje bi se udrla v zemljo je interaktivni uprizoritveni eksperiment dramatičarke Varje Hrvatin, pripravljen posebej za ogled prek spleta. Igralki Lina Akif in Maša Grošelj se prek igre izzivov in nalog preizkušata v različnih spletnih formatih, vse od Instagram zgodb do TikTok izzivov. Gledalci kot člani Facebook skupnosti sodelujejo v vlogi aktivnih soigralcev, ki prek reakcij in komentarjev vrednotijo njune vsebine ter posledično vplivajo na potek in razplet igre. Gledalci za ogled predstave potrebujejo profil na Facebooku, ker je število udeležencev omejeno, pa ustvarjalci prosijo za predhodno rezervacijo mesta, s katero si boste zagotovili povabilo za pridružitev k Facebook skupini. Tam boste nato prejeli nadaljnja navodila za sodelovanje, saj je vsaka ponovitev drugačna. Mesto si lahko rezervirate na elektronskem naslovu varjacije@gmail.com

Striparna: Emmanuel Guibert, Facebook in Zoom

08/04 ob 20. uri

Distančni strip pogovori v sodelovanju z Zavodom Stripolis se nadaljujejo s pogovorom z Emmanuelom Guibertom, ki je pri nas najbolj znan kot pisec otroške strip serije Ariol, za katere prevod pri nas skrbi založba VigeVageKnjig, v Franciji pa je eden najbolj slavnih risarjev sploh. Guibert bo sodeloval v virtualnem klepetu na Facebooku in Zoomu. Več na povezavi www.facebook.com/ striparna.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.