Izak Košir

 |  Mladina 31  |  Kultura  |  Dogodki

Pozor, kultura

Izbor dogodkov

Volk za njenimi očmi

Volk za njenimi očmi
© Kiki Marie

Festival Reciklart, Metelkova, Ljubljana

05/08—08/08

Reciklart, umetniški festival recikliranja in DIY kulture, bo letos potekal med 5. in 8. avgustom, in sicer na Trgu brez zgodovinskega spomina na AKC Metelkova mesto v Ljubljani (ploščad pred Galerijo Alkatraz). Obeta se pester program, od delavnic in filmskih projekcij do koncertov, razstav in performansov. Od glasbenikov bodo nastopili Volk za njenimi očmi (petek ob 21.00), Nevarna razmerja (sobota ob 17.00) in Elvis Hi Man (nedelja ob 21.00), v soboto ob 20. uri bo na sporedu predstava sodobnega cirkusa Tjaža Juvana - Noisterja, v nedeljo ob 19.30 pa predstava gledališča zatiranih z naslovom Kaj pa zdaj?. V soboto se boste lahko od 15. do 22. ure udeležili tudi Reciklartovega sejma in garažne razprodaje, celoten konec tedna pa bodo potekale številne delavnice recikliranja, tudi za otroke.

Climate of Change, Trg Edvarda Kardelja, Nova Gorica

06/08—07/08

Cirkuški spektakel Climate of Change v izvedbi priznane italijanske umetniške skupine MagdaClan Circo in cirkuške šole iz Torina, FLIC Scuola Circo, ter drugih organizacij se bo v okviru vseevropske turneje ustavil tudi v Sloveniji. Sodobni cirkus uprizarja povezavo med podnebnimi spremembami in migracijami, v predstavi pa nastopa sedem umetnikov in akrobatov ter štirje glasbeniki. Skupina s ključnikom #ClimateOfChange vodi komunikacijsko kampanjo, ki je namenjena ozaveščanju mladih o povezavi med podnebnimi spremembami in migracijami. Poplave, taljenje arktičnega permafrosta, dezertifikacija in požari ogrožajo življenje skupnosti po vsem planetu. Skupina MagdaClan želi občinstvu na dramatičen način prikazati, kako imajo naša dejanja globalni učinek. Celovečerni predstavi se bosta v petek in soboto začeli ob 21. uri.

Apey, Kino Šiška, Ljubljana

06/08 ob 20.00

Andras Aron oziroma Apey ima edinstven pristop do skladanja pesmi in pisanja besedil. V svojem glasbenem izrazu ameriško folk in country glasbo spaja z grungeem. Nazadnje je v Sloveniji nastopil leta 2017 na festivalu Ment, od takrat pa je izdal dve pronicljivi plošči, s katerima je še dodatno izpilil svoj prepoznavni slog.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.