Izak Košir

 |  Mladina 35  |  Kultura  |  Dogodki

Pozor, kultura

Izbor dogodkov

Konec igre

Konec igre
© SNG Drama Ljubljana

Učinek in Konec igre, SNG Drama Ljubljana

03/09 & 04/09 ob 20.00

V petek, 3. septembra, bo ob 20. uri v Mali Drami premiera prve slovenske uprizoritve igre Učinek Lucy Prebble v režiji Eve Nine Lampič. Po spletni premieri bodo Polona Juh, Rok Vihar, Eva Jesenovec in Klemen Janežič končno lahko odigrali predstavo tudi v živo pred občinstvom. Dan kasneje, v soboto, 4. septembra, pa bo ob 20. uri na Velikem odru premiera znamenite drame Konec igre Samuela Becketta v režiji Diega de Bree. V uprizoritvi igrajo Matija Rozman, Veronika Drolc, Jurij Zrnec in v alternaciji Igor Samobor in Gregor Baković. Ponovitve Učinka bodo 4., 6., 7., 8., 11., 13., 18., 20., 21., 24. in 25. septembra, ponovitve Konca igre pa od 6. do 8. septembra ob 19.30 in 9. septembra ob 18. uri.

34. grafični bienale: Iskra Delta, MGLC, Ljubljana

10/09—21/09

Iskro Delto, tehnološki konglomerat, so organizatorji priklicali iz prihodnosti, da svojo skrivno produkcijo predstavi na 34. grafičnem bienalu Ljubljana. Slednji, ki je bil ustanovljen leta 1955 sredi hladne vojne, se je v več kot šestdesetih letih svojega obstoja neumorno odzival na nenehno spreminjajoče se družbenopolitične razmere, obenem pa preoblikoval lastno identiteto in strategije. Vse od začetka si je prizadeval preseči geopolitična nasprotja, s čimer je kazal odločenost Jugoslavije, da izbere lastno pot. Bienale še naprej črpa iz svoje zgodovine in konteksta, pri letošnjem pa je našel spodbudo v posebnem lokalnem primeru tehnološkega razvoja in njegovih neuresničenih potencialov. Več na www.bienale.si.

Maja Pučl: Rdeča nit, Galerija Alkatraz, Metelkova, Ljubljana

03/09—24/09

V okviru 28-letnice Metelkove bodo v Galeriji Alkatraz na ogled umetniška dela akademske slikarke Maje Pučl, ki deluje na področjih slikarstva, risbe, grafike, performansa, kaligrafije in plesa. Postavitev razstave Maje Pučl izraža željo ekipe galerije venomer predstavljati pestrost pristopov in estetik ustavarjalk, ki delujejo znotraj Metelkove in so z delovanjem v tem prostoru oblikovale raznolike avtorske poetike in načine izražanja.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.