Izak Košir

 |  Mladina 11  |  Kultura  |  Dogodki

Pozor, kultura

Izbor dogodkov

Interno3: Beautiful Day, 2008

Interno3: Beautiful Day, 2008

Postprodukcija: Iz likovne zbirke festivala Art Stays, Galerija Božidar Jakac, Kostanjevica na Krki

19/03—15/05

Gostujoča skupinska razstava bo v veliki galeriji Galerije Božidar Jakac predstavila dela iz obsežne mednarodne likovne zbirke festivala sodobne umetnosti Art Stays s Ptuja. Na razstavi bodo sodelovali umetniki, ki so svoja dela v preteklih dveh desetletjih predstavili na tem festivalu in jih poklonili v njegovo likovno zbirko. Umetniki na razstavi: Felipe Aguila, Lynn Book, Beti Bricelj, BridA, Garry Cass & S. Chandrasekaran, Nemanja Cvijanović, Leo Ferdinad Demetz, Maitha Demithan, Jarmila Džuppová, Dušan Fišer, Pavel Forman, Rok Golob, Interno3 (Manuel Frara), Jaša, Matthias Langer, Raphael Di Luzio, Polona Maher, Zul Mahmod, Robin Meier, Muzikačaka (Sara Korošec), Noriko Obara, Mark Požlep, László László Révész, Tim Roeloffs, Kimitake Sato, Marek Schovanek, Joachim Seinfeld, Tanja Špenko, Transversal Project (Erika Vicari), Verena Fanny Trausch, Elisabeth Wedenig.

25. Pripovedovalski festival, Cankarjev dom, Ljubljana

19/03—25/03

Pripovedovalski festival, ki je lani potekal v dveh delih, predlani pa ga zaradi epidemije ni bilo, bo znova zaživel v dnevih okoli 20. marca, ob svetovnem dnevu pripovedovanja. Festival praznuje že četrt stoletja obstoja. V tednu dni bo ponudil pripovedovalske dogodke zlasti za odraslo občinstvo, na sporedu pa sta tudi dva za otroke. Festival se bo začel z Večerom srečnih začetkov z zgodbami o začetku sveta, ki ga pripravljajo igralca Minca Lorenci in Nejc Cijan Garlatti ter glasbenici Irena Z. Tomažin in Zvezdana Novaković. Med zanimivejšimi bo tudi večerni dogodek, naslovljen Zidanje Skadra, na katerem bo v interpretaciji Irene Tomažin predstavljen pretresljiv starodavni ep, ki ga je leta 1815 objavil srbski jezikoslovec Vuk Karadžić. Omeniti velja tudi Večer italijanskih zgodb, ki ga pripravljajo ob izidu dveh zbirk italijanskih pravljic, ki jih bodo pripovedovali Ana Duša, Katja Preša in Primož Pirnat, za glasbo pa bo poskrbela skupina Anbot. Več o festivalu najdete na spletni strani pripovedovalskifestival.si.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.