Izak Košir

 |  Mladina 29  |  Kultura  |  Dogodki

Pozor, kultura

Izbor dogodkov

Fred Wesley

Fred Wesley
© WikiCommons

Festival Glasbe sveta, grad Kromberk, Nova Gorica & Gorica

25/07—03/08

Mednarodni čezmejni festival Glasbe sveta/Musiche dal Mondo že več kot desetletje povezuje Gorico, Novo Gorico in širši obmejni prostor ter se osredotoča na predstavljanje različnih glasb z vseh koncev sveta, od antičnih ljudskih tradicij do sodobnih mutacij starih in novih zvokov iz urbanih metropol. Enajsti festival prinaša šest večerov z domačo in mednarodno zasedbo. Festival bo odprl ikonični funk pozavnist Fred Wesley, ki ga poznamo kot člana legendarne zasedbe Jamesa Browna in kasneje afrofuturističnega funk kolektiva Parliament-Funkadelic. Nastopili bodo tudi Sarajevčani Divanhana, tolminska zasedba Bakalina Velika, ambasador afriškega bluesrocka Mdou Moctar, britansko-gambijska skladateljica in mojstrica kore Sona Jobarteh in londonski afrobeat/jazz kolektiv Kokoroko. Celoten urnik in seznam nastopajočih najdete na: glasbesveta.org

Definitivno, Gala hala, Metelkova, Ljubljana

22/07 ob 20.00

Klubski večer Definitivno ponuja spoj okusov več generacij, saj bodo nastopili Recycleman, Dacho (Matter) in Vazz. Za vstopnico boste odšteli sedem evrov, ob slabem vremenu pa bo prireditev z zunanjega letnega vrta prestavljena v dvorano.

Selektor Dinarid, Zorica / Lok4cija, Ljubljana

23/07 ob 19.00

Sukanica je ime tedenske serialke, ki skrbi, da na terasi nad najglasnejšo kletjo v prestolnici (K4) ni tišine, temveč se vrtijo ritmi, ki jih servirajo domači in tuji didžeji, uveljavljeni in tudi tisti, ki si imena šele ustvarjajo. V soboto bo na terasi Zorice za glasnost skrbel Selektor Dinarid, ki je na sceni že skoraj dve desetletji, v zadnjih letih pa vrti pretežno new wave in postpunk.

Džungla, Pritličje, Ljubljana

23/07 od 9.00 do 16.00

Pop-up dogodek v lokalu poleg Mestne hiše bo tokrat namenjen rastlinam. Ekipa Džungle bo na otvoritvenem dogodku organizirala delavnico izdelave potaknjencev, kar pomeni, da lahko prinesete svojo rastlino, ki jo želite namnožiti, ali pa si izberete eno od rastlin, ki bo na voljo na dogodku. Na ogled in izbiro bodo tudi rastline za vse puste mestne balkone in prazne okenske police.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.