Izak Košir

 |  Mladina 10  |  Kultura  |  Dogodki

Pozor, kultura

Izbor dogodkov

Rudi Bučar

Rudi Bučar
© Primož Pičulin

Godibodi TV: Rudi Bučar, YouTube

10/03 ob 20:30

Janez Dovč in Goran Krmac sta novo, drugo sezono virtualnega koncertnega cikla GodibodiTV januarja odprla z Robertom Petanom in februarja nadaljevala z Brino Vogelnik, tokrat pa bosta gostila Rudija Bučarja. Z gostiteljema se ta zelo dobro pozna, saj so leta sodelovali pri snovanju njegovih albumov in skladb, pa tudi na koncertih pod imenom Rudi Bučar in Instrabend. GodibodiTV je koncertna platforma, ki glasbo prinaša do poslušalcev v obliki spletnih koncertov s Sneberske 33 v Ljubljani. Rdeča nit vseh petih koncertov letošnjega cikla je nova, drugačna podoba glasbe vsakokratnega gosta, ki jo v nov kontekst in v drugačno zvočno sliko skupaj z njim naslikata gostitelja – oba izkušena glasbenika s široko paleto glasbenih sodelovanj v kopici glasbenih žanrov. Opomnik za ogled si lahko nastavite na portalu YouTube na spletnem mestu www.youtube.com/@JanezDovcMusic/streams. Tam boste v prihodnjih mesecih našli tudi koncerta Urše Mihevc in Eve Hren.

Tim Topić: Sekante, Galerija DobraVaga, Ljubljana

10/03—05/04

Tim Topić (letnik 2002) je ustvarjalec, ki deluje predvsem na področjih grafičnega oblikovanja in fotografije. Oboje se v njegovem delu spretno prepleta, podpira in dopolnjuje, a področji vseeno delujeta kot samostojni entiteti. Topić, ki trenutno še študira grafično oblikovanje na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, uporablja analogno fotografijo in alternativne fotografske, pa tudi tradicionalne oblikovalske (tiskarske) postopke in tako raziskuje njihovo mesto v dobi novih medijev. Na razstavi v ljubljanski Galeriji DobraVaga se bo predstavil s projektom, ki temelji na inovativnem zinu Neopažene linije. Ta je bil prvotno sestavljen iz večjega kartona, na katerem so bile upodobljene v črnem čaju tonirane sledi fotografiranih električnih napeljav. Odprtje razstave bo v petek, 10. marca, ob 20. uri, vstop pa je prost.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.