Rastko Močnik

 |  Mladina 40  | 

Volitve v deželi "Miss 2000"

Ker javnost ni sposobna razbrati političnega pomena lepotnega tekmovanja, politika postaja vse bolj podobna lepotni tekmi

Kaj naj si mislimo o volitvah v deželi, kjer ob izbiranju "Miss 2000" ni bilo demonstracij? Ko so čete Varšavskega pakta vkorakale v Češkoslovaško, so štirje demonstrirali na Rdečem trgu v Moskvi. Četverica je rešila čast četrtmilijardne dežele. Ko je papež prvič prišel v Slovenijo, nas je protestiralo kakšnih šestdeset. Ko je zveza Nato napadla Jugoslavijo, nas je tudi protestiralo kar nekaj; kar nekaj nas je obsodilo vlado, ker nas je spravila v kriminalno vojno, za povrh celo po nezakoniti poti. Ko so izbirali "Miss Slovenije", ni nihče trznil. Dve uri so gledali, kako kapital in ideološki aparati njegove države ponižujejo lahkoverne osebe na podlagi osebnih lastnosti, da so stare 19-24, neporočene, brez otrok, ženske in državljanke Slovenije. Bodo pošteni ljudje poslej bojkotirali POP-TV? Bo ljudstvo naskočilo Cankarjev dom, Bastiljo belega terorja?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: