Dragica Korade, Večer

27. 8. 2003  |  Mladina 34  | 

Depala vas in druge šege

Da so ti, ki so po devetih letih v Mladini podrobno opisali, kako in s kom so kaj proti komu počeli, kradljivci in lažnivci in sploh prodane človeške duše, nas je nazadnje tolažil Janša, ampak s tem je mnoga prostaška namigovanja v zvezi s kadrovskimi politikami v tej državi samo še zakompliciral.

© Tomo Lavrič

Morda se v času, ko tisto, čemur smo imeli navado reči dokument, na Slovenskem definitivno izgublja svojo specifično težo, splača ozreti tja čez, proti Angliji, kjer se zaradi nonšalantne politične rabe podatkov v zvezi z iraško nevarnostjo odvija prava politična in človeška tragedija: strokovnjak za orožje je napravil samomor, osramočeni premier Tony Blair čaka na zaslišanje, BBC pa na novo preiskuje temelje raziskovalnega novinarstva. Dobro: s pomočjo podatkov, ki sedaj s svojimi dozdevki pretresajo Blairovo elito oblasti, so legitimirali napad na Irak. Tega dejstva seveda ne morejo spremeniti mnoga neprijetno konkretna vprašanja o zavajanju javnosti, ki ostajajo relevantna kljub temu, da prihajajo prepozno. V Angliji pač ni nikogar, ki bi si jih drznil odpraviti s popreproščeno priliko o lanskem snegu.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €