Uredništvo

 |  Kultura

Po bolezni predstava, ki podira tabuje

V KGB Maribor bo v petek, 13. septembra ob 20.00 premiera avtorske stand-up komedije Reneja Volkerja z naslovom Razprodano. Rene sebe opisuje kot hudomušnega razdiralca tabujev ter zagovornika ljubezni in svobode. V opisu predstave piše, da je njegova življenjska zgodba kot Almodovarjev film. Februarja je v Salonu uporabnih umetnosti, kjer je bival, pisal, ustvarjal in delil zgodbe z ljudmi, pripravil enomesečni interaktivni projekt Mozaik Jaza. 

"Moja predstava je namenjena vsem, ki se v življenju iščejo, vsem, ki bi radi ustvarili avtentično osebnost, se samorealizirali in inspirirali druge. Po prebolelem raku, diagnozi HIV + in skoraj enoletnem bivanju v bolnišnici, sem se za mesec dni preselil v mariborsko kavarno, sprejemal goste in delal inventuro svojega življenja. Čistil sem in ugibal, kaj lahko še dam ljudem. Predstava je rezultat te katarze," pravi Rene Volker.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.