• 7. 1. 2013  |  Kultura

    Na krilih kulture bomo poleteli in zaobjeli nebo kot poziv k boljšim družbenim razmeram

    V klubu Daktari v Ljubljani poteka celodnevna prireditev Na krilih kulture bomo poleteli in zaobjeli nebo, ki jo organizira pevka in igralka Lara Jankovič z Gibanjem za trajnostni razvoj Slovenije - TRS ter Zvezo CoS. Dogodek je namenjen druženju umetnikov ter je hkrati poziv k boljšim družbenim razmeram, je povedala Jankovičeva.

  • 7. 1. 2013  |  Politika

    Izjava skupine Neposredna demokracija zdaj!

    Ne zanima nas boj za oblast! Ne zanima nas ne desna ne leva vlada! Zanima nas le ubogljiva in pohlevna oblast, ki se bo odzvala na naše zahteve in bo predstavljala zgolj skupni servis za dobrobit vseh ljudi. Zatorej zahtevamo od katerekoli vlade, naj bo to sedanja, prehodna in strokovna, ali novoizvoljena, da prične nemudoma in brezpogojno, na podlagi temeljnih človekovih pravic in svoboščin, uvajati institute neposredne demokracije v politični in ekonomski sistem Republike Slovenije. Vse kaj drugega bi bilo preusmerjanje pozornosti od resničnih problemov naše družbe.

  • Denis Vičič

    7. 1. 2013  |  Politika

    Odbor za pravično in solidarno družbo prevzema pobudo

    Odbor za pravično in solidarno družbo je nase opozoril 20. decembra, ko so na Roški ulici v Ljubljani, pred stavbo nekdanjega vojaškega sodišča, povedali, za kaj se zavzemajo. Nekateri od ustanovnih članov odbora, ki na spletni strani Odbor.si zbira nove člane in podpornike, so junija 1988 na istem mestu zahtevali izpustitev Janeza Janše. Zdaj zahtevajo njegov odstop in prehodno tehnično vlado. Čeprav je bil njihov slogan »Nazaj na Roško«, je treba nanj gledati v celoti – napisan je bil na zeleni puščici, usmerjeni v desno, torej naprej.

  • 7. 1. 2013  |  Politika

    5. Mariborska vstaja zaključena, napihljive lutke odstranjene

    Protestni shod 5. Mariborska vstaja se je začel ob 16.30 in okoli 17. ure je bilo pred sedežem občine po ocenah policije zbranih okoli 2000 protestnikov. Okoli 18.30 jih je bilo po navedbah policije le še kakih 400, uro kasneje pa le še kakih deset. V okno občinske stavbe je priletelo nekaj jajc, na pločniku pred njo je zagorelo nekaj transparentov, metel in zabojnik za smeti, sicer pa je shod potekal mirno. Shod je potekal pod geslom "Pometimo jih vun!", s čimer so protestniki po odstopu župana Franca Kanglerja zahtevali še odstop mestnih svetnikov. Veliko je bilo tudi gesel proti državni politiki. Zbrani so izražali razočaranje nad svojim socialnim položajem in poudarjali, da je za izboljšanje razmer nujna menjava oblasti tako v mestu kot državi.

  • 6. 1. 2013  |  Politika

    5. Marborska vstaja: Pometimo jih vun!

    Mariborčani se pripravljajo na 5. Mariborsko vstajo, ki bo v ponedeljek popoldne pred mestno hišo. Kljub odstopu župana Franca Kanglerja, Mariborčani nadaljujejo s protesti, saj hočejo odstop vseh mestnih svetnikov. Doslej je odstopilo sedem od skupno 45 svetnikov, za takojšnjo razpustitev tega organa pa bi bili potrebni odstopi najmanj 23 svetnikov.

  • 3. 1. 2013  |  Družba

    Nova Mladinina majica!

    Ob 70. obletnici izida prve številke Mladine vam ponujamo uporniško majico, ki jo lahko nosite na prihajajočih protestih. Leta 1943 smo se uprli okupatorju, leta 1988 smo se uprli domačemu totalitarizmu, leta 1991 smo se uprli agresiji. Sedaj pa spet od začetka. Naš moto pri sedemdesetih je: OSTANI MLAD, BODI PROTI!

  • 29. 12. 2012  |  Politika

    Druga vseslovenska ljudska bo 11. januarja

    Na Facebooku so daes napovedali drugo vseslovensko ljudsko vstajo, ki bo 11. januarja 2013 pod geslom Zahtevamo odstop politične elite. "Ker naši politiki še vedno ne razumejo naših zahtev oziroma jih ne želijo razumeti, bomo tokrat pripravili še večji protest s še večjo udeležbo in enotnimi zahtevami! Shoda se moramo udeležiti v čim večjem številu, saj bomo le tako prisilili nesposobne in skorumpirane politike, ki že dolgo časa umetno delijo narod in vodijo Slovenijo v propad, da se za vekomaj poslovijo od oblasti," so zapisali.

  • Jože Vogrinc

    28. 12. 2012  |  Družba

    Dr. Jože Vogrinc: Odprto pismo medijskim služabnikom Tomaža Majerja

    Čestitam Siol netu, Reporterju, Demokraciji in Tomažu Majerju za neverjeten propagandistični dosežek, da so me razkrinkali kot ideologa Pozitivne Slovenije in organizatorja vstaje. Vse priznam: pobral sem podkupnino za Patrio, vzel provizijo od prodaje orožja (saj se še spominjate, katerega?) in požgal Reichstag.

  • Max Modic

    28. 12. 2012  |  Družba

    Kaj vznemirja ustavnega sodnika Petriča?

    Zgodovinar dr. Božo Repe se je odzval na izvajanje ustavnega sodnika prof. dr. Ernesta Petriča v intervjuju z Rosvito Pesek na Televiziji Slovenija.

  • Vlado Miheljak

    Vlado Miheljak

    22. 12. 2012  |  Komentar

    Vlado Miheljak: Strah hodi po Sloveniji - strah zombi komunizma

    Zombiji napadajo, Vstaja zombijev... Tako sledi iz tvitov Janševih vernikov. Sicer niso podpisani, a v SDS se ve, da nič ne gre ven brez parafe Vodje. Torej tako nas vidijo. Kot zombije. Ni problem, to z veseljem vzamemo nase. Problem je edino v tem, da tisti, ki danes tvorijo večino SDS, ne vedo, kaj so zombiji počeli, kako so živeli in kako so reagirali na aretacije Janše in ostalih treh.

  • 21. 12. 2012  |  Družba

    Fotografije s protestov

    Tudi tokrat vas vabimo, da nam pošljete fotografije s protestov. Bodite tam, kjer drugi niso, pofotkajte tisto, kar so drugi spregledali. Fotografije bomo objavljali sproti, v posebnih galerijah.

  • Denis Vičič

    17. 12. 2012  |  Politika

    Vseslovenska vstaja: jutri v Ljubljani skupščina vstajnikov

    V Menzi pri koritu na ljubljanski Metelkovi se bo jutri ob 18. uri začela skupščina razočaranih nad trenutnimi razmerami v slovenski družbi. Kot velja za vse pobude, izhajajoče iz protestov, gre tudi pri tokratni skupščini za odprt dogodek. Prireditelji vabijo vse, tudi tiste, ki bi radi le opazovali. Odprli bodo »prostor za diskusijo, koordinacijo in artikulacijo sedanjega trenutka ter možnih oblik emancipatornega, skupnega, samoorganiziranega delovanja.« Razpravljali naj bi predvsem o dvojem: 1. Kako delovati in se organizirati do vseslovenske vstaje, 21. 12. 2012, in 2. Kako se organizirati dolgoročno. Več o dogodku izveste tukaj.